25 aprilie, 2007

Semafor (cu motor)

Am vazut azi niste neni care "reparau" un semafor in coltul strazii, si am aflat o questie noua: semaforul functioneaza cu becuri obisnuite! Culorile semaforului sunt din material colorat (pastic?) prin care trece lumina, iar in spatele lor se afla dulii intr-un fel de palnie care poate are proprietati reflectorizante (?)... nu stiu exact principiul functionarii, insa mi s-a parut amuzant faptul ca acolo, inauntru, sunt becuri normale, cu filament. De-astea, de trei lei pe care le poti gasi la orice alimentara. Acuma, sunt curioasa... daca Uniunea Europeana decide sa nu se mai foloseasca astfel de becuri (pentru ca sunt din cate am inteles extrem de poluante), cum vor arata semafoarele noastre?

6 comentarii:

  1. sunt curioasa daca ai facut cumva cosbucul - te cunosc oare?

    RăspundețiȘtergere
  2. Clara, in niciun caz nu ma cunosti de la Cosbuc. N-am facut liceul in Bucuresti. Dar de cunoscut, e posibil sa ne cunoastem ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Mihai, funny! Ideea ta ma face si mai curioasa...

    RăspundețiȘtergere
  4. Haha! Acum ma tenteaza sa sparg intr-o seara geamul de la vreun semafor prin Nantes, ca sa testez daca si la ei e asa. Oare dupa aia cate nopti o sa dorm la Gendarmerie? :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Elena, doar n-o sa te transformi intr-un micut vandal din cauza mea :) Dup-aia o sa ma simt vinovata...

    RăspundețiȘtergere