23 iulie, 2008

Anunţ

La Băile Ocna Sibiului (pentru curioşi informaţii aici), pe gardul ce înconjoară rezervaţia naturală "Lacul fără fund", scrie:

"Rezervaţie naturală bla bla bla balneaţia interzisă"... say what!?

Evident, voiau să scrie că n-ai voie să faci baie acolo - ce-a ieşit e altă mâncare de peşte... Acum ştiu şi de ce n-ai voie - cică dacă se agită stratul superior al apei se pierde proprietatea de heliotermie a lacului. Heliotermia este procesul prin care apa lacului acumulează căldură de la soare vara şi o menţine şi în timpul iernii. Cică în lacul ăsta de la Sibiu fenomenul se manifestă cel mai puternic şi de aia e arie protejată.

Acuma mă întreb... dacă scriau şi explicaţia asta pe plăcuţele cu interzis oare nu ar fi avut un efect mai puternic? Sincer, de când mă tot duc la Ocna Sibiului şi tot văd diverse garduri şi inscripţii pe lângă lacul ăla m-am întebat de ce mama zmeului e protejat şi habar n-aveam! Şi zău că m-aş fi simţit mai bine să ştiu de ce n-am voie să fac baie acolo. Oare ar fi funcţionat şi la restul de indivizi care ignoră cu succes chestiile "un-cool" cum ar fi o pancartă pe care scrie interzis?

PS. În germană Ocna Sibiului se cheamă Salzburg adică oraşul sării. Nice.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu