21 ianuarie, 2008

Reflex (poli)tehnic

Acum ceva vreme eram în metrou şi discutam cu Radu despre cum se fac emailuri cu conţinut html, şi unde ţii imaginile din asemenea emailuri... mă rog, small-talk de-asta de ingineri. Şi cum povesteam noi acolo un tip de lângă noi din metrou a intrat in discuţie şi s-a apucat să ne explice ce nu ştiam (mai mult sau mai puţin corect). Mă rog, de supărat nu ne-am supărat, mie una chiar mi-a făcut plăcere conversaţia şi m-am bucurat că mai sunt şi oameni în metrou, nu numai statui. E drept, era puţin condescendentă atitudinea tânărului dar am zis ca na... aşa o fi el.

Ei bine, acum cred că e o oarecare caracteristică a noastră, ăstora mai "tehnici" să ne băgăm in discuţii legate de subiecte despre care noi ştim şi "plebea" nu :) Să iluminăm masele, să le exlicăm cât de simplu e totul! De exemplu azi în metrou ascultam discuţia îngrijorată a două tipe care aflaseră că "ăştia de la firmă pot să vadă toate siteurile pe care le accesăm... Da' oare nu e vrăjeală? Nu, tu, îţi spun eu (mă rog, s-a folosit cuvânul fată, dar în Ardeal se zice "tu" şi cum io mi-s ardeleancă...) mi-a spus X. Vai, dar oare cum îşi pot da seama cine eşti? Da' oare pot să vadă şi conversaţiile pe messenger?"

Am avut impulsul să intervin în discuţie. Dar n-am facut-o. Mai am speranţe :)

3 comentarii:

  1. sigur n-a fost teama că nu-ţi vor fi apreciate explicaţiile la justa lor valoare? :P

    RăspundețiȘtergere
  2. si daca dai peste oameni care cred ca ei stiu totul... si daca tu zici ceva, cu siguranta vei fi contrariat...
    nu imi dau seama... eu in metrou vad mai multe statui sau "fantome" :D.

    RăspundețiȘtergere
  3. @michou: Hmmm... mă feresc să fac presupuneri despre "justa valoare" a explicaţiilor şi afirmaţiilor mele. Asta nu e întotdeauna un lucru bun pentru mine, dar na... aşa sunt eu.

    @florin: Hello :) Să ştii că am observat o chestie: dacă te uiţi cu atenţie la oameni (în metrou de exemplu) sunt unii care se uită înapoi la tine. Şi asta e ceva.

    RăspundețiȘtergere