15 ianuarie, 2008

Magazin

La magazinul din colţ, care vinde sandwichuri & stuff: "Vreau şi eu un sandwich!". Mă gândesc eu aşa: oare nu putem înlocui "vreau şi eu" ăsta cu altceva mai plăcut auzului? Totuşi, ceva trebe să fie, "Un sandwich" sună mult prea telegrafic. Dar ce?

Wait, I've got it! Ce spuneţi de... "Un sandwich, vă rog?"

"Mulţumesc" şi "Cu plăcere", într-un episod următor.

3 comentarii:

  1. Dap, mi se intampla (aici adaugasem "si mie" dar l-am sters :)) )sa imi dau seama chiar inainte de a zice "si mie" si sa il sar. E o formula cu care parca vrem sa prelungim inutil conversatia.

    Nu stiu de unde naiba avem formula asta aiurea, mereu cand o aud sau o zic imi aminteste de tiganusii aia mici care fug dupa tine si urla "da si mie un ban, da si mie, da si mie...." Brrrr

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, şi eu dacă o spun din greşeală dup-aia mă tot gândesc toată ziua ce aiurea sună... Bine, e posibil să fiu şi eu puţin dubioasă pentru că pe alţii nu pare să-i afecteze chiar în halul ăsta :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar daca nu pare sa ii afecteze pe ceilalti asta nu inseamna ca e ok. Toata lumea foloseste "a-ti da cu parerea" si nu prea se mai agita nimeni ca e o expresie aiurea.

    Cred ca ma irita ne-eleganta expresiei mai degraba decat inutilitatea ei, pt ca in general nu ma deranjeaza abaterile gramaticale atata vreme cat nu sunt dezacorduri sau incalcari grosolane, important pana la urma e sa transmiti mesajul, iar gramatica unei limbi ar trebui sa fie dinamica, adaptabila, nu limba de lemn cum o vrea nea Pruteanu :))

    RăspundețiȘtergere