06 februarie, 2010

Tabla de plută

    Am o nedumerire (tot aşa, de 3 noaptea): în filmele romanţoase şi pentru femei, mai sunt câteodată momente cheie, în care personajul principal îşi schimbă radical viaţa. În momentele astea, mai apare câteodată un obiect cult, în forma unei table de plută. Adică, personajul principal se enervează într-o zi pe viaţa pe care o duce, şi se hotărăşte să facă o ditamai schimbarea. Şi-atunci, se-apucă să pună tot felul de chestii pe tabla asta: ba colaje din reviste, ba liste motivaţionale, ba poze cu cei dragi, ba câte şi mai câte. Oricum, asta de obicei e o scenă cu muzică siropoasă, în care ni se arată cum, odată cu umplerea tablei, personajul se apropie tot mai mult de rezultatul dorit, schimbarea se produce, etc.
    Deci, nedumerirea mea: cum se foloseşte o asemenea tablă? Ce pui pe ea ca să fii mai fericit, mai liber, mai frumos, mai puţin stresat, sau mai ce vrei tu? Unde intervine magia cu melodia de fundal şi drumul spre "totul va fi bine"? Pioneze am... tablă am... mai trebuie... ce mai trebuie?


3 comentarii:

  1. Am 2 table din astea: 1 la bucuresti pe care in timpul scolii tineam conspecte si verbe la germana, acu tin poze si vederi; a 2 a, cea de la ploiesti e plina cu poze, amintiri, bilete de la concerte si de metrou, si e cam plina :(
    So idea e ca poti s-o umpli cu ce vrei :p Esti pe drumul cel bun oricum :)

    RăspundețiȘtergere
  2. are legatura cu ideea de a vizualiza ceea ce iti doresti. spilul nu e sa pui poze pe-o tabla, spilul e sa pui pozele respective fiind convins ca ce se arata acolo ti se va intampla si tie. e un soi de mix intre credinta si proiectarea pozitiva a gandurilor pe care le ai.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, trebe să recunosc că n-am fost niciodată genul care să vizualizeze ceea ce doreşte să realizeze într-un mod conştient şi "organizat". Poate e şi asta ceva ce merită încetcat...

    RăspundețiȘtergere