12 februarie, 2009

Dilema de joi

(Fara diacritice, caci scriu de pe calculatorul masculului)

Vorbeam zilele trecute la telefon cu o prietena, despre cat de om modern sunt eu. Cum ma duc la sala de fitzness, la nutritionist, si mi-ar mai lipsi psihologul. La care prietena mea (care e medic, btw), imi spune ca dupa parerea ei, la psiholog se duc oamenii care nu au prieteni. Si deci nu mai au cu cine povesti. Ca de aia se duc americanii la psiholog atata. ca traiesc intr-o societate in care oamenii sunt tot mai izolati.

Stiu ca pe tema asta o sa-mi sara cel putin doua persoane in cap... dar dilema mea e: daca te duci la psiholog, inseamna ca n-ai prieteni?

6 comentarii:

  1. hmmm...eu zic ca nu neaparat...Poti merge la psiholog cand constati probleme legate de cuplu sau de personalitatea ta care ai vrea sa incerci sa le remediezi...
    Eu de exemplu , desi am prietene suficiente, nu discut cu ele problemele de cuplu...pentru ca oricum nu sunt sigura ca as primi o parere obiectiva din partea lor- si nu ic asta din rautate-
    Cand as simti nevoia sa apelez la un psiholog as face-o fara sa imi pun problema ca nu as avea prieteni cu care sa vorbesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. hahahaha... nici nu are sens sa-ti spun parerea mea :P Anyway... este stupida afirmatia. Psihologul nu este si nici nu ar trebui sa fie un inlocuitor de prieteni. Prietenii si psihologul sunt doua notiuni complet paralele.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine, fetelor, data viitoare am sa aleg o dilema mai... dilematica :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu as vrea o parere mai detaliata despre rolul psihologului de la Coco.

    Altfel, intrebarea mea pentru tine ar fi: la ce te ajuta pe tine?

    RăspundețiȘtergere
  5. Cum zice Danad :) Sunt unele lucruri pe care nu le poti spune prietenilor sau pe care nu au cum sa le inteleaga, pentru ca nu au fost in miezul intamplarii, atunci cand ea a avut loc. In plus, prietenii nu pot fi intotdeauna obiectivi, asa cum e un psiholog.

    Pe de alta parte, sfatul venit de la un prieten are avantajul ca-ti descurca si sufletul, nu doar mintea. Un psiholog iti va da solutii logice pentru o problema logica, dar poate ca solutiile alea nu o sa te vindece niciodata asa cum te-ar vindeca o bere cu cel mai bun prieten.

    RăspundețiȘtergere
  6. ar putea fi adevarat, am foarte putini prieteni si stau slabut la capitolul viata sociala, colac peste pupaza, ma duc la o tanti care-si zice psihoterapeuta.
    dar n-as putea spune ca este o legatura clara intre prieteni putini si frecventarea unui specialist psiho-ceva :)

    RăspundețiȘtergere