15 decembrie, 2006

Leapsa pe carti!?

Ei bine, iata ca nici n-am ajuns bine in blogosfera ca m-am si ales cu o provocare... si anume, sa descriu o carte pe care as recomanda-o si altora. Pai tu nu stii, Corina, ca inginerii nu citesc? Acum serios, trebuie sa recunosc ca in ultima vreme am cam citit numai ce venea cu ziarul Cotidianul in fiecare miercuri, dar totusi am o carte minunata pentru voi:

The Curious Incident of the Dog in the Night-Time de Mark Haddon e povestea unui adolescent autist pe nume Cristopher, al carui creier insa e foarte dezvoltat din punct de vedere al logicii. Cristopher cunoaste toate tarile lumii si capitalele lor, stie numerele prime pana la 7057 si matematica e una din marile lui pasiuni, iar lumea lui e total diferita de a celor din jurul sau. Cand insa cainele vecinei lor este omorat si Cristopher incepe sa investigheze crima, universul lui e puternic amenintat de lumea reala. Restul povestii o puteti descoperi singuri, dar povestea e doar o parte din ceea ce face cartea asta atat de frumoasa! Minunata mi se pare puterea de empatie a autorului, felul in care descrie lumea prin ochii lui Cristopher astfel incat cititorii ajung sa-l cunoasca, sa-l inteleaga si chiar sa-l iubeasca pe tanarul detectiv. Si felul in care Cristopher gandeste iti da o cu totul alta perspectiva asupra lumii, te pune sa-ti reevaluezi perceptiile, sa privesti mai atent in jur... in fine, merita sa incercati o calatorie in mintea lui! O sa inchei cu un citat: Prime numbers are what is left when you have taken all the patterns away. I think prime numbers are like life. They are very logical but you could never work out the rules, even if you spent all your time thinking about them

That's it, asta e cartea mea! Acum, sa vedem cine urmeaza... Cred ca o sa spun Elena ca sa-i mai dau ceva de lucru, Claude pentru ca sunt curioasa ce carte va recomanda si Anca pentru ca n-a mai scris de mult si posturile ei imi plac.

Si, inainte de a pleca la scoala, iata regulile: 1.Cind cineva te nominalizeaza pe tine, ai la dispozitie 24 de ore sa numesti o singura carte pe care ai recomanda-o din inima spre citire. Si-ti explici intr-un paragraf alegerea. 2. Nominalizezi trei prieteni pe care-i indroduci “audientei” tot intr-un paragraf. 3. Ii anunti ca sunt nominalizati (in caz ca nu-ti citesc rpd blogul), le spui regulamentul si astepti sa vezi daca duc jocul mai departe. 4. Nu uita sa faci link la cel care te-a recomandat pe tine, astfel cei care te citesc doar pe tine pot merge si in urma lantzului, nu doar in fata lui.

Un comentariu: