22 aprilie, 2008

Tăiatul crăcii de sub picioare

Să nu faceţi asta acasă... Astăzi am fost îndeajuns de inteligentă încât să-mi tai singură craca de sub picioare într-un mod cum nu se poate mai inteligent. Să vă explic. Cum lucrez de acasă, mă conectez la calculatorul de la serviciu de la distanţă (şi îl pun să facă tot felul de porcării). Ei bine, astăzi în timp ce lucram (tot nu-mi place, dar e mai bine ca ieri) am avut de făcut nişte teste... Teste pe care le citeam dintr-un document şi le executam... no big deal, chiar plictisitor. Destul de plictisitor încât să trec pe "pilot automat".

Asta până la momentul în care scria în documentul de teste "disable network connection and bla bla bla"... şi ce face inteligenta de mine? Dă disable la conexiunea la reţea! Bravoooo, pătraţel, cum se zice! A fost ca în filmele cu proşti... eu uitându-mă înmărmurită la ecranul calculatorului meu de la lucru şi gândindu-mă "nuuuuu... cancel, cancel, cancel... nu se poate cancel?" şi el dispărând cu indiferenţă din faţa ochilor mei!

Bineînţeles că a fost nevoie să rog pe cineva să se ducă să-mi repornească placa de reţea. Şi bineînţeles că acel cineva acum ştie parola mea de la lucru... Deci există cineva care poate fi torturat pentru a afla parola mea. Dacă nu cumva a uitat-o.

Acuma îmi dau seama ce mişto e chestia de la MacOS: când îi dai reset sau shut down îţi apare o căsuţă de confirmare în care zice că dacă nu faci nimic calculatorul se va opri în 2 min. Dacă îi dai cancel anulezi. Dacă îi dai ok îl inchide instant. Uite de aşa ceva e nevoie pentru butonul de disable al conexiunii mele la reţea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu