21 august, 2007

Exerciţiu de imaginaţie

Astăzi într-una dintre pauzele de cafea stăteam la o masă în bucătăria de la serviciu (câh, tot mai am reacţii adverse când rostesc cuvântul ăsta) împreună cu "trupa" din generaţia mea, de la noi de la facultate. Şi despre ce să discutăm noi dacă nu despre lucrările de diplomă... Că, deh, cu toţii simţim lipsa vremurilor ("de mult apuse"... da, mă crizez, lăsaţi-mă în amarul meu) când încă eram studenţi.

Mă rog, ideea de bază era nu conţinutul respectivelor lucrări ci ce anume se va alege de ele acum după ce noi am plecat. Din bârfele mai mult sau mai puţin oficiale ştim cu toţii că prima destinaţie e un sertar/raft din biroul îndrumătorului. Dar oare ce se întâmplă mai departe, când respectivul sertar se umple sau pur şi simplu au trecut prea mulţi ani de când lucrările respective erau subiect de "cercetare"? Ei bine, de aici până la a ne imagina depozite subterane în care stau ascunse toate lucrările de diplomă predate de-a lungul anilor n-a fost decât un pas. Şi mai mult, cum ar fi ca fiecare profesor să aibă un depozit de-ăsta. Şi atunci, încercaţi să va imaginaţi un prof mai cu vechime (pentru cine ştie alde Ţăpuş sau Giumale) şi care a avut la până acum mulţi studenţi sub tutelă - într-un depozit de-ăsta subteran, musai în întuneric, musai prafuit, cu o cască de miner pe cap pentru lumină şi călare pe un motostivuitor ca să caute prin rafturile de dosare mai ceva decât cele cu marfă din Metro.

Este că-i o imagine cel puţin interesantă? Pe mine una m-a distrat ideea, chiar dacă autorul de drept este Cosmin. Oricum, nu se supără el că-l public aici, doar-doar îl fac mai celebru... printre cei trei cititori jumate ai blogului meu :)

PS. Poza nu e a mea, noi n-am avut ceremonie de absolvire...

5 comentarii:

  1. şi cu mine, patru cititori jumate :P

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, şi chiar tu s-ar putea să ajungi să-l cunoşti pe numitul Cosmin din acest articol. Dacă faci PSO şi ajungi să faci laboratorul cu el :)

    RăspundețiȘtergere
  3. văleu! :P adevărul e că mă băteau nişte gânduri de glorie legate de C3. tre' să mă mai gândesc, să mai meditez un pic, să mai beau nişte bere. nu neapărat în ordinea asta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma inscriu si eu pe lista cititorilor blogului tau! Si sunt foarte mandra sa spun ca poza aia este de la cursul meu festiv... and again.. multumesc Radu!
    Jo

    RăspundețiȘtergere
  5. @Jo: mulţam pt fidelitate, măcar pe voi ăştia puţinii să vă mai distrez! Sporuri, draga mea!

    @Mihai: te-ai hotărât ce faci cu C-urile, acum că se apropie începutul şcolii? Ps. ca un supravieţuitor al C3-ului, îţi spun că nu e dracu' aşa negru cum pare :) Dacă vrei mai multe info se poate aranja...

    RăspundețiȘtergere