21 ianuarie, 2011

V-am mai spus că nu-mi plac diminutivele?

Sunt sigură că da! Ei bine, de curând s-a afirmat un nou lider în topul diminutivelor care-mi dau fiori: MIRESICĂ (și pluralul aferent, MIRESICI). Întâi o mică paranteză... Cine nu știa deja, să afle acuma: se pare că mi-a venit și mie rândul să intru în categoria femeilor "așezate" și să mă mărit. Iar de la începutul anului m-am apucat mai serios de organizarea fericitului eveniment, drept pentru care am o mulțime de hobby-uri noi: privit portofolii de fotografi, căutat  prin colecții întregi de rochii de mireasă până vezi în fața ochilor numa' alb, aflat care-s noile tendințe în materie de verighete, întrebat toate prietenele despre stiliști și saloane de coafat și câte și mai câte!

E, și pentru că trebuia să o "bifăm" și pe asta, ne-a mâncat undeva să mergem la un târg de nunți... tanana... un mare fiasco, dar nu despre asta vroiam să povestesc, ci despre cum am speriat eu o domnișoară (de altfel drăguță și finuță) de la un stand de rochii de mireasă...

Mergeam eu cam confuză prin înghesuiala și spațiul strâmt de la târg, când dau de un stand care părea interesant, așa că mă apropii și încep să răsfoiesc ditamai tomul - catalogul conținând colecția 2011 de rochii de mireasă. Tipa de la stand se apropie binevoitoare și (oroare!) se interesează: "Viitoare miresică?". Deci nu doar că mi-a venit să mă strâmb... chiar m-am strâmbat (!), iar domnișoara a rămas perplexă la răspunsul meu: "Mda, așa se pare..." (asezonat cu o privire cel puțin tăioasă). N-a mai putut decât să bâiguie un "Ok, am înțeles" la fel de acru și să-și găsească un motiv să dispară din raza mea vizuală.

Mă și gândesc, ce-o fi zis biata femeie despre mine... "Ce-o mai fi și cu nebuna aia, o întreb dacă se mărită și ea zici că e dusă la tăiere... Îmi e milă de viitorul soț, cu așa o scârbă!". Zău că-mi pare rău că am repezit-o, dar, pe bune... MIRESICĂ? Îmi iese fum pe nas (metaforic) numai când mă gândesc...  Mi se pare că sună zeflemitor, peiorativ... urât... oricum, numai de bine nu! Unde mai pui că nici nu există un asemenea cuvânt în dicționar!

Ia spuneți, sunt eu dusă, sau mai sunt și alții cărora "miresică" le e antipatic?

PS. Aștept cu nerăbdare miresică 2.0 aka "nevestică"... presimt că vor zbura farfurii! :)

9 comentarii:

  1. Felicitări şi multă, multă răbdare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Unde mai pui ca cica exista si un forum, celebru (se pare)in randul fetelor care se marita...miresici.ro!!!
    Si eu urasc diminutivele....

    RăspundețiȘtergere
  3. @Ana: Mulţumesc frumos! :) am aflat şi eu că răbdarea e de bază!

    @Irina: Daaaa, ştiu şi de forumul respectiv... păcat de nume, că altfel găseşti ceva informaţii utile pe-acolo. Argh, iar mi-am amintit de diminutivele lu' peşte!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ca sa mai uiti de miresica iti dau eu un alt diminutiv: ciorbica de burtica. :))

    A, si in loc de nevestica, Claude imi spune "nevăstuică"! Tre sa recunosti ca e mai funny asa.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ciorbică de burtică.... hahahaha! Hai că de ăsta chiar m-am amuzat!

    Cât despre nevăstuici, sunt în orice caz simpatice (vezi http://en.wikipedia.org/wiki/File:Mustela_nivalis_-British_Wildlife_Centre-4.jpg). Nevesticile nu știu cum arată :))

    RăspundețiȘtergere
  6. mda, mi se pare cam nepotrivit termenul- ca si cand se diminueaza intreaga experienta. mai e si prostia aia cu "graviduta"- de cate ori mergeam sa imi fac analizele ( dupa ce aveam deja 18-19 ani) ma lua cate o asistenta grasa si mare, cu un zambet unsuros "graviduta?". Probabil ca ochii mei bulbucati le determina sa nu-mi mai adreseze vreun cuvant.
    Anyway, ideea e ca tendinta asta cu diminutivele este uneori chiar jenanta...

    RăspundețiȘtergere
  7. Da' unde-ți făceai analizele de te întreba asta, că mie nu mi s-a întâmplat așa ceva niciodată! Mda, trece și graviduță pe lista de diminutive antipatice!

    RăspundețiȘtergere
  8. miresica e nasol de tot:-)

    o tanti (am vrut sa zic domnitsa, dar ma tem) de la o banca unde am eu cont in romania, foarte simpatica de altfel (am vrut sa scriu dragutsa, dar iar ma tem) imi vorbeste cu mare drag despre administrarea banutilor!!!!!!!
    daca nu mi-ar fi simpatica, as fi intrebat-o din prima daca are impresia ca sint retardata sau n-am curaj sa vorbesc despre bani, numai despre banuti, mult mai adecvat intr-o banca.

    ce chestie, la noi banii merg la banca, sa spunem, banca e cam la fel in orice limba, banii sint geld, money, argent :-)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ei, hai, că nu orice se termină în "ţă" mi-e antipatic :) Am eu lista mea neagră, iar bănuţii e în top 3! Dar, pe bune, şi eu ma simt ca un copil tâmpit în discuţiile despre "bănuţi". Brrr!

    Dacă tot ai zis de domniţe, îţi spun un "secret": am fost şi eu "domniţă de Sibiu" :) (când eram mai tânără şi mai frumoasă, a se vedea dovezile... http://writing-on-my-wall.blogspot.com/2007/01/memories.html)

    Deci, domniţele să trăiască, banuţii să se ia de mână cu miresicile şi să mă lase-n pace! Acestea fiind zise, duminică plăcută!

    RăspundețiȘtergere