08 martie, 2009

Când gagicile ies în oraş

Ieri a fost 8 martie. Ziua femeii, adică. Pentru mine, a fost cam aşa: de dimineaţă am susţinut (cu succes) disertaţia, deci a fost ultima zi de master. Apoi am dat o tură pe la sala de fiţness dimpreună cu masculul din dotare - cuplu modern, mergem la piscină şi jacuzzi împreună. Şi apoi am luat masa în oraş. Partea mişto e că la plecarea de la sală am primit un mini-pacheţel de cosmetice de ziua femeii, iar la restaurant, o zambilă şi câte un pahar de şampanie din partea casei... de unde deduc că mi-am ales o zi bună să ies în oraş :)

Altceva mi-a atras însă şi mai mult atenţia: la restaurant, era plin de lume (de aşteptat) şi plin de mese exclusiv feminine. De mult n-am mai văzut atâtea femei la un loc... tinere şi mai în vârstă, toate aranjate, toate pregătite să se răsfeţe, toate bine-dispuse... mai mare dragul! Pe mine m-a amuzat toată treaba, pentru că am observat şi mi-am amintit manifestările tipice ale unei ieşiri "între fete". Căci, să vă fie clar, la o ieşire cu fetele se întâmplă cu totul alte lucruri decât la o ieşire în gaşcă sau cu prietenul. Mai precis...

Se râde mult. De multe ori, din orice. De multe ori, destul de zgomotos încât tot localul să participe la veselia generală, vrând-nevrând.

Se fac glume cu substrat sexual. Fie sunt comentarii vis-a-vis de diverşi bărbaţi din zonă (barmani, ospătari, alţi clienţi), fie glume despre propriile experienţe, fie cine ştie ce aluzii... De exemplu, ieri, nişte doamne aşa pe la 60 de ani, comandau cafea. Cum se poate transforma asta în discuţie despre sex? Simplu, una dintre ele a cerut o cafea şi a spus că o vrea "fierbinte şi tare". Iar de-acolo până la "dar o vrei mică sau mare?" şi isteria generală a fost un pas mult prea mic :)

Se cer sfaturi despre îmbrăcăminte, cosmetice sau coafuri. Asta cred că îmi lipseşte cel mai mult când nu ies în oraş cu femei pentru o perioadă prea mare de timp. Bărbaţii pur şi simplu nu pot înţelege cât de important este să ceri părerea cuiva înainte de a-ţi cumpăra perechea aia de pantofi pe care ţi-au picat ochii. La fel cum doar femeile pot înţelege greutăţile întâlnite în căutarea tunsorii perfecte.

Se povesteşte mult şi despre aproape orice, se cer sfaturi şi se fac confidenţe. Ai certitudinea că orice problemă ai avea, cineva îşi va da măcar cu părerea despre ea sau va ştii pe cineva care te poate ajuta.

Orice se consumă (de la îngeţată la cocktailuri sau alte băuturi alcoolice sau non-alcoolice, inclusiv bere) se consumă cu stil.

E clar! Îmi lipsesc ieşirile între fete! Trebuie făcut ceva în privinţa asta!

Sigur mai sunt şi ale lucruri bune de pus pe lista asta. Deeeeci, gagici, voi ce faceţi la ieşirile între fete?

8 comentarii:

  1. Heh! Intrebarea e ce nu facem?! :)) De exemplu, vineri seara la iesirea cu gagicile mele din Ploiesti, ne-am primit comenzile de la AVON, am vorbit vrute si nevrute, am baut vreo 10 shoturi, am ras, am dansat, am cantat karaoke, am dezbracat un barman, ne-am pozat in diverse ipostaze care mai de care mai comice, ca deh! protagoniste erau 8 gagici bete, pardon! foarte bine dispuse. Pe scurt ne-am distrat pe cinste, si ne-am sustinut una pe alta pe drumul de intoarcere :p

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi!? Exact despre asta vorbesc! Girl power! :)

    Apropos, pe când o ieşire de gagici şi-n capitală?

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cred ca grupurile de gagici din restaurant isi faceau doar incalzirea. :)
    Nu cumva aveau programat si un spectacol de striptease masculin? Ca asa se practica. Nu stiu daca mai e la moda..
    Apropo de glume zgomotoase si aluzii sexuale. :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Hehe, io am o amica care atunci cand iesim in orash comenteaza orice mascul din jur. Ce mai, tot ce misca. Ma distreaza grozav, parca e barbat...are acelasi stil:)

    RăspundețiȘtergere
  5. Daaa, sunt grozave iesirile intre fete!
    Ai impresia ca lumea este a ta!Hm...pentru ca intr-adevar este!:)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Cătălin: sincer, nu ştiu ce se poartă în materie de sărbătorit 8 martie, pentru că eu de obicei nu sărbătoresc :) Şi nici striptease-ul nu mă pasionează. Dar mi se pare amuzant să mi le imaginez pe doamnele de 60 de ani de la masă urlând şi sărind în sus în timpul unui show de-ăsta!

    @cati: da, aşa făceam şi eu cu gaşca de fete din liceu. Acuma însă toate se mărită, aşa că nu mai dă bine să comenteze de bărbaţi prin baruri. Deşiiii... trebe să verificăm ;)

    @Epo: when!

    @Irina: să ştii că mă apucă tot mai tare dorul de-o ieşire între fete... în ultima vreme n-am prea avut parte de aşa ceva...

    RăspundețiȘtergere
  7. Mmmm...eu ma simt un pic ruda de la ţară...:) Nu de alta, dar cand ies cu prietenele mele, nu discutam aproape niciodata de haine, coafuri sau machiaj sau mai stiu eu ce. In schimb, barfim barbatii si ii barfim rau :D La capitolul bauturi - suntem toate pe aceeasi lungime de unda: sa fie bere si sa fie neagra. Doar cateodata, cand suntem in perioada de fitze, o dam pe Salitos Mojito :) Nu de alta, dar barfitul barbatilor parca aluneca mai bine cu bere decat cu un cocktail sau un suc :)

    Apoi facem planuri despre locurile in care vom mai pleca noi si care de obicei sunt la cel putin 1000 km distanta de locul in care ne aflam atunci si in care evident ca nu ajungem niciodata :)

    Apoi ne povestim filme sau carti sau diverse chestii misto pe care le vedem prin oras sau care ni se intampla cand nu suntem atente.

    Dupa care mai barfim nitel barbatii :)

    RăspundețiȘtergere