14 octombrie, 2008

Nenea şi câinele

Pe nenea ăsta l-am fotografiat în Parcul Eroilor la sfârşitul primăverii. Am pus poza pe blog acum pentru că zilele trecute am schimbat două vorbe la chioşcul de ziare de lângă parc.

Eu eram (ca de obicei) în întârziere, dar ţineam morţiş să-mi cumpăr o revistă (de-aia de femei) înainte să merg la muncă. Şi cum iau eu în trombă curba spre chioşcul de ziare, aproape că am călcat pe câinele domnului din imagine. Între noi fie vorba, cuţulache e o mini-namilă, care bloca sănătos accesul spre chioşc. Ulterior am aflat că e o "ea".

În fine, reuşesc eu să pun frână, şi mă zgâiam prin spatele domnului (care domn îşi luase ziarele şi stătea de poveşti cu vânzătorul) după revista care mă interesa. O descopăr şi aştept să-şi termine nenea poveştile, timp în care îmi fac de lucru vorbind cu câinele... La faza asta îşi dă şi nenea seama că vreau şi eu ceva, şi urmează un scurt dialog: (reproducere din memorie)

El: vă place? (despre câine, evident)
Eu: da, e drăguţ
El: păi să luaţi şi dumneavoastră unul!
Eu: aş lua, dar din păcate n-am unde să-l ţin
El: păi îl ţineţi cu dumneavoastră tot timpul... hai, fetiţo! (cu câinele, evident)

Şi pleacă.

Da, ştiu, neinteresant. Nici măcar n-am înţeles prea bine ce vroia să zică. Dar mi s-a părut curios faptul că azi, uitându-mă prin nişte poze, l-am descoperit pe nenea şi pe câinele său. Aşa că am zis să-l ţin minte :)

Nici nu e prima dată când se întâmplă asta... mai întâi a paţit-o Radu, care a descoperit, între nişte fotografii cu oameni pe stradă, pe un tip cu care am fost colegi la cursul de dansuri (cursul având loc la câteva luni după ce Radu făcuse poza).

Astea or fi coincidenţe, sau poate ar trebui să ne abţinem de la a mai fotografia necunoscuţi?

3 comentarii: