15 august, 2008

Arta de a prinde ultimul metrou

Ieşit de la film la o oră relativ târzie. Rugat prieteni să mă ducă până la metrou Tineretului cu maşina. 3 minute ca să ieşim din parcare. 5 minute drumul din Vitan în Tineretului. 30 secunde coborât din maşină, salutat lumea şi intrat la metrou. 30 secunde căutat disperată cartela. În acelaşi timp, se auzea zgomotul trenului oprind în staţie, iar tanti de la casă îmi zicea "grabiţi-vă, e ultimul!". Fuga pe scări făcând abstracţie de genunchiul sensibil şi pus piciorul pe peron în acelaşi timp în care se deschideau uşile metroului. Fuga până la cea mai apropiată uşă. Pus fundul pe scaun, gâfâind şi cu picioarele tremurând. Victorie!

Aşa mi-am dat seama că am un obicei - chiar dacă nu-l cultiv conştient - dacă trebuie să ajung undeva la o anumită oră reuşesc cumva să prind ultimul metrou / autobuz / ş.a.m.d astfel încât să fiu acolo FIX la ora respectivă. Nu mai devreme, nu mai târziu (bine, un minut două plus minus să zicem că nu se pun). Dacă stau acuma să mă gândesc, din liceu aveam chestia asta: ştiam că fac fix 7 minute până la şcoală şi de cele mai multe ori fix la fără 7 minute plecam de acasă.

Avantajul acestui obicei e faptul că nu ai timpi morţi în program. Dacă totul merge bine poţi să stai mai mult în pat înainte de a merge la muncă, poţi să mai înveţi 10 minute înainte de examen, nu te plictiseşti aşteptând după ce ai ajuns la destinaţie. În plus, ai parte de o viaţă plină de adrenalină şi suspans, fapt care te ajută să nu te plictiseşti nici pe drum!

S-ar zice că e un obicei bun pentru vremurile astea în care nimeni nu pare să aibă timp de prea multe şi fiecare minut câştigat pentru tine e valoros. Şi totuşi... în balanţă trebuie să intre şi dezavantajele. Dintre ele, cel mai pregnant e faptul că dacă se întâmplă o chestie ieşită din comun atunci sigur vei întârzia. Şi de obicei, cum tu te bazezi de fapt pe scenariul optimist, întârzierea va fi considerabilă! Şi în plus, tot timpul eşti stresat de faptul că nu vei ajunge la timp.

Deci, cum e mai bine? Care-i strategia voastră de a ajunge la întâlniri?

Un comentariu:

  1. plec mai devreme ca sa nu intarzii. daca ajung mai devreme incerc sa ma relaxez. time for myself...

    RăspundețiȘtergere