30 iulie, 2008

Sabotează-ţi programul de mers pe jos în doar 5 zile!

Se dă una bucată idee fixă cum că e sănătos să mergi pe jos o jumătate de oră pe zi. Cum până la serviciu fac 25 de minute pe ceas şi mă duc 5 zile pe săptămână am zis că-i o idee bună să merg pe jos până acolo. Cum Universul conspiră împotriva mea...

Luni - ajuns cu trenul de la Sighişoara, varză din cauza drumului, întârziere din cauza CFR-ului. Rezultat? Un duş în grabă şi curu-n autobuz!

Marţi - mascul din dotare plecat la Cluj la care se adaugă probleme de personalitate care te împiedică să dormi singură. Rezultat? Stat trează până tarziu, trezit cu greu cu jumătate de oră mai târziu decât trebuia. Un duş în grabă şi curu-n autobuz!

Miercuri - se întoarce masculul, trenul lui întarzie, tu ai ideea fixă că trebuie să-l vezi înainte de a pleca la lucru. Rezultatul? Un pupic de dimineaţă, două replici informative, un duş în grabă şi curu-n autobuz!

Joi - Programare la cosmetică la ora 9, într-o zonă care e prea departe ca să mergi pe jos. Rezultatul? Curu-n autobuz cu o oră jumate mai devreme decât de obicei!

Vineri - Zi liberă pentru că pleci din oraş. Rezultatul? Fără curu-n autobuz, dar şi fără mers pe jos!

Oameni în Sighişoara

Deşi spectacolele sunt din ce în ce mai puţine şi mai slabe, deşi de doi ani Sighişoara e în renovare şi nu pare să se fi schimbat nimic pe linia asta în acest timp, deşi (vorba lui Cosmin) festivalul e ca o curvă pe care fiecare o f**e cum vrea - atât cei din cetate cât şi festivalul "neoficial" de mizerie de la poalele ei, deşi câte şi mai câte tot e ceva aparte la Sighişoara. De fiecare dată când mă duc acolo mă apucă dorul să îmbrac o rochie de domniţă, să mă plimb pe străzi la lumina felinarelor în aşteptarea unui cavaler, să stau în camping la o cântare şi un pahar de tărie, să mă alătur mulţimii de oameni ai festivalului.

Cum anul ăsta am fost în principal fotograf, dup-aia spectator şi abia dup-aia persoana implicată emotional (măcar puţin), am reuşit să îi trag în poză pe unii din oamenii ăştia. Iată-i mai jos, într-un colaj cel puţin rudimentar, but hey, I'm a rookie. Asta ca să vedeţi ce fac eu la 2 noaptea...

PS. Click pe poza pentru o variantă mai mare (deşi nu neapărat mai bună calitativ, dar aşa face Blogger ăsta cu pozele)

24 iulie, 2008

Leapşă!?

Pfuai, de când n-am mai văzut o leapşă, şi acuma tocmai am fost asaltată din două părţi! De la Drinutz şi de la KamZara am primit aceeaşi leapşă, care sună aşa (sorry, dar mi-e lene acuma să traduc din engleză):

"List seven songs you are into right now. No matter what the genre, whether they have words, or even if they’re not any good, but they must be songs you’re really enjoying now, shaping your summer. Post these instructions in your blog along with your 7 songs. Then tag 7 other people to see what they’re listening to…"

Dacă eu zilele astea ascult radio, ce mă fac? Să zicem că astea ar fi melodiile care îmi plac în ultima vreme:

Nelly Furtado - Wait For You

Pink Martini - Lilly (de fapt, orice de la Pink Martini!)

The Ukulele Orchestra of Great Britain - Wuthering Heights (trebuie să-mi iau dvd cu oamenii ăştia în concert! sunt fenomenali!)

Melanie Safka - Look What They've Done to my Song Ma (nu e melodia mea preferată de la ea, dar o tot dau ăştia la radio-ul pe care-l ascult :) )

Katie Melua - Ghost Town (şi asta e de la radio)

Rolling Stones - Angie

John Lennon - Imagine (asta fiindcă ascult un album cu Best Of Lenon la muncă...)

Gata!? Treaba la mine e alta: de obicei ascult multă muzică. Foarte multă. Şi când nu ascult, îmi sună în cap. Sau o cânt! De multe ori mă trezesc dimineaţa şi am o melodie în cap care mă obsedează toată ziua. Ştiu versuri de melodii, îmi place să cânt (mă trezesc cântând cu căştile pe urechi) şi să dansez. Şi de asta melodiile mele "preferate" se schimbă mai repede decât şosetele :) (aceasta este o metaforă)

Confession over... Prin listele fetelor care m-au lepşuit (dacă există "balneaţie" pot să zic şi eu lepşuit) am văzut chestii interesante aşa că o să le ascult soon :) Zice-se că trebuie să dau mai departe, nu? Ei bine, nominalizez pe Corina, Michou, Vivi, Coco (că-s curioasă) şi cam atâta, că nu vreau să chinui prea multă lume... Ştiu că 7 e număr magic şi toate alea, dar cred că o să meargă şi aşa.

Sper că vă plac melodiile mele :)

23 iulie, 2008

Anunţ

La Băile Ocna Sibiului (pentru curioşi informaţii aici), pe gardul ce înconjoară rezervaţia naturală "Lacul fără fund", scrie:

"Rezervaţie naturală bla bla bla balneaţia interzisă"... say what!?

Evident, voiau să scrie că n-ai voie să faci baie acolo - ce-a ieşit e altă mâncare de peşte... Acum ştiu şi de ce n-ai voie - cică dacă se agită stratul superior al apei se pierde proprietatea de heliotermie a lacului. Heliotermia este procesul prin care apa lacului acumulează căldură de la soare vara şi o menţine şi în timpul iernii. Cică în lacul ăsta de la Sibiu fenomenul se manifestă cel mai puternic şi de aia e arie protejată.

Acuma mă întreb... dacă scriau şi explicaţia asta pe plăcuţele cu interzis oare nu ar fi avut un efect mai puternic? Sincer, de când mă tot duc la Ocna Sibiului şi tot văd diverse garduri şi inscripţii pe lângă lacul ăla m-am întebat de ce mama zmeului e protejat şi habar n-aveam! Şi zău că m-aş fi simţit mai bine să ştiu de ce n-am voie să fac baie acolo. Oare ar fi funcţionat şi la restul de indivizi care ignoră cu succes chestiile "un-cool" cum ar fi o pancartă pe care scrie interzis?

PS. În germană Ocna Sibiului se cheamă Salzburg adică oraşul sării. Nice.

17 iulie, 2008

Viaţă de patron :)

Sau două motive să-l urăsc...

1. Salutul de dimineaţă, în timp ce eu mă chinuiam să stau cu ochii deschişi, iar el îşi fixa ceasul să sune cu o oră mai tarziu: "eh, vezi de ce-i bine să fii patron?"

2. Bere la o terasă în miezul zilei!?!?

Uf!

16 iulie, 2008

Experiment statistic personal

Eu sunt o fiinţă ciudată care citeşte tot ce-i iese în cale, implicit şi ce scrie pe toţi pereţii... Cred că ştiu deja pe dinafară mesajul de pe tăblia din wc-ul de la muncă, de atâtea ori am citit-o mai mult sau mai puţin voluntar. Ei bine, tot aşa mi-a atras atenţia un afiş mare din autobuze pe care scria cam cât poţi economisi dacă îţi faci abonament în loc să cumperi bilete pentru fiecare călătorie (de parcă ar cumpăra bucureştenii bilete, dar asta e altă poveste!). Pe afişul respectiv scria mare şi tare după cum urmează:

la 2 călatorii zilnice economiseşti peste 35% (wow, deja e mult)
la 3 călatorii - 58%
la 4 călătorii - 68%
la 5 călătorii - 75%
(peste 5 îi bagi în sapă de lemn, ia nu te mai plimba atâta cu autobozul!)

Mă tot uitam eu la afişul respectiv şi nu ştiam în ce categorie mă încadrez, ca să văd daca trebuie să mă bucur sau nu... Pe de altă parte eram curioasă dacă într-adevăr cifrele alea sunt reale. Aşa că m-am hotărât să fac un mic experiment: timp de o lună de zile, cât ar dura un abonament, mi-am notat în fiecare zi numărul de călătorii cu autobuze şi alte asemenea mijloace, fără să îmi schimb programul ca să influenţez rezultatele. Pentru că mă bătea gândul să îmi fac şi abonament la metrou, am notat şi călătoriile cu metroul. Şi aşa, just for fun, am vrut să ţin evidenţa controalelor.

Perioada de desfăşurare a studiului a fost 16 iunie - 15 iulie, deci azi pot centraliza rezultatele. Cele mai multe călătorii într-o zi au fost în număr de 5, pe data de 5 iulie (am fost să-mi cumpăr haine, am fost în Carrefour, apoi acasă şi apoi la Bestfest), iar cele mai puţine au fost 0 - pe datele de 12 şi 13 iulie, timp în care am fost la mare. Se deduce de aici că într-o lună eu am fost plecată din Bucureşti un singur weekend şi o zi la Braşov. Cam slăbuţ... Dar să revin la rezultatele studiului. Cu metroul am fost doar de 4 ori, deci cartelele de 10 călătorii sunt de ajuns pentru nevoile mele. Cât despre controale, tocmai când mă bucuram că am scăpat o lună fără şi pot face mişto de RATB, am prins azi, în ultima zi, un control. Chiar şi aşa... un control pe lună! Nu mai zic nimic, că sigur n-o să mai ajung şi la partea de calcule.

Calcululele şi calculelele zic aşa:

am făcut 71 de călătorii
împărţit la 30 de zile rezultă 2,36 călătorii / zi (cam slăbuţ...)
dacă era să plătesc pentru ele, ar fi costat 71 * 1,3 = 92,3 RON
abonamentul m-a costat 50 RON, adică 54,71% din costul calculat
rezultă că am economisit 45,82% din sumă, mai precis 42,3 RON (nu-i rău...)

Dacă ne bazăm pe un control pe lună, cam la aceeaşi "economie" ajungi dacă plăteşti amenda, care e de 50 RON. Câştigi în schimb adrenalină, spirit de observaţie ca să poţi evita controlorii şi "tărie de caracter" care te ajută să furi!

Ca o ultimă observaţie, reclama nu minte. La fix 2 călătorii economia vine undeva la 36%.

Acestea fiind zise, vă doresc noapte bună şi vă aştept la următorul experiment statistic, programat pentru o dată necunoscută încă. Aştept idei de experimente... mă gândeam să număr claxoanele din intersecţie, dar n-am atâţia nervi. Apropos, se zice despre ăştia care trebuie să numere chestii ca să se simtă bine că au tendinţe de autism. Sper că n-ar trebui să mă îngrijorez...

Picioare

Before:

After:

Ah, ce-aş vrea să păstrez cât mai mult sentimentul de calm pe care l-am avut după weekendul la mare. Din păcate ăsta nu-i un lucru aşa simplu cum pare... I need Zen mood, şi răbdare şi altele ca să pot susţine ce am de susţinut.

11 iulie, 2008

Conversaţii şi pseudo-conversaţii

Tot pe messenger, cu tema... vineri.

Prima:

A doua:

Şi dacă e vineri ce fac eu? Ascult de prietenii mei de la Cluj, mă las dusă cu forţa la mare si-mi las masculul acasă singur în weekend, căci el e ocupat şi n-are timp de prostii de-astea. Şi dacă vreţi să ştiţi, mi-a recomandat doctorul să mă plimb pe nisip pentru genunchi! De asta mă duc, de fapt, nu că aş vrea relaxare sau altele de genul... (yeah, right!)

Tschuss, ne vedem cel mai devreme duminică seara!

10 iulie, 2008

Înţelepciune din bătrâni

De pe nişte panouri amplasate în zona Universităţii (de fapt, chiar atârnate de clădire), am reţinut următoarele proverbe:

Ce nu-ţi este pe potrivă,
Îţi va fi tot împotrivă.

Fă bine şi nu te teme de nimenea.
Ăsta e fain, îmi place mesajul simplu şi la obiect.

De eşti vită de jos, să nu iei neam de sus, ca să nu-ţi zică scoală tu să şed eu.
Ciudat, dar posibil adevărat...

Unul pentru Radu, pentru că are el ceva de împărţit cu oamenii care vor lucruri de calitate şi repede şi ieftine.
Lucrul bun care îţi place
Nu-ntrebi în cât timp se face

Şi încă unul pentru toată lumea, ca să nu uităm că ceea ce nouă ni se pare normal alţii pot considera dubios şi invers. Şi să nu mai judecăm atâta lumea prin ochii noştri.
Fiecare singur ştie unde îl strânge opinca.

Şi la final, cum spunea un prieten într-o conversaţie virtuală recentă... power to the flowers! :)

09 iulie, 2008

Traiectoriile divergente ale familiei mele

Cum reuşim să nimerim tot timpul în situaţii complicate de genul ăsta? Pe 1 august, toţi membrii familiei mele vor fi în drum spre locuri diferite şi total divergente, şi cam toţi deodată.

Aşa se face că în timp ce eu şi masculul din dotare vom călători dinspre Bucureşti spre Sibiu (că să ne pregătim apoi să mergem pe undeva pe lângă Hunedoara la o întâlnire cu foştii lui colegi de facultate), părinţii mei (tot din dotare) vor călători dinspre Sibiu spre Bucureşti (ca să se pregătească apoi să meargă în Creta în vacanţă). Şi ca să fie tacâmul complet, fratele meu va fi în drum spre mare (nu se ştie încă din ce oraş).

Amuzant, nu? :)

In other news...

Mi-am dat seama ce s-a întâmplat când am renunţat la Intense Debate: am pierdut toate comentariile din perioada respectivă. Bine, nu-s chiar pierdute, ele mai există pe site-ul Intense Debate, dar nu şi la mine pe blog. Îmi cer scuze tuturor celor care au comentat prin sistemul ăsta. Voi încerca să recuperez cumva comentariile, dar s-ar putea să dureze. În cel mai rău caz, le copiez eu de mână la posturile aferente. O să văd ce se poate face.

Cvasi-conversaţii pe messenger

Dacă tot mi s-a întâmplat două zile la rând, iată cum se "conversează" prin statusuri la mine în messenger :)

Ieri:

Azi:

Scuzaţi editarea rudimentară executată cu minunatul Paint :) A, şi dacă vreţi să vedeţi pozele mai mari, cred că merge click pe ele. Vă dorim o seară de miercuri frumoasă!

08 iulie, 2008

Net şi cenzură

¿ɐɹnzuǝɔ ǝp ɔsǝɹǝɟ ɐɯ ɐs ɐınqǝɹʇ ɐɔɐp nǝɯ lnƃolq ɐʇɐʇɐɹɐ ıɟ ɹɐ ɐsɐ

Nu sunt sigură că fraza de mai sus se vede pe orice browser, dar nu contează. Acolo scrie (fără diacritice, că alea cu atât mai puţin s-ar fi văzut) "aşa ar fi arătat blogul meu daca trebuia să mă feresc de cenzură?" Textul e obţinut cu un utilitar destul de rudimentar pentru aşa ceva. Dacă sunteţi curioşi, îl găsiţi aici.

Am găsit şi eu link spre pagina respectivă într-un articol despre bloggerii chinezi, care pentru a evita cenzura automată s-au gândit să scrie invers. Invers înseamnă de la dreapta la stânga sau vertical în loc de orizontal, sau o combinaţie de cele două, şi e una dintre ultimele găselniţe pentru ca posturile să treacă de scanări automate pentru cuvinte sau fraze care nu s-ar vrea pe Internet. Articolul pe larg e aici.

Întrebarea pe care mi-o pun eu citind chestia asta e una simplă: oare cum ar fi arătat lumea online românească dacă noi eram încă un regim comunist?

03 iulie, 2008

Dieta - Ziua... ce zi mai e?

Ziua 11.

Astăzi mi-au spus două persoane că am slăbit. Bine, una nu se pune, căci e vorba de boyfriendul ataşat. Care deşi e foarte franc de felul lui, poate să fie subiectiv. A doua persoană e o colegă care nu ştia că ţin cură (sau nu cred că ştia). Partea mai interesantă e că pe cântar nu prea se vede ce zic oamenii ăştia. Da' mă rog...

În altă ordine de idei, tare mă distrează când băieţii cu care iau masa se uita curioşi spre cutiuţa mea cu mâncare, să vadă ce mai consum în fiecare zi :) Pentru ei o fi fascinant, ce să zic.

În şi mai altă ordine de idei, toată ziua m-a durut capul. Of! Sper să mă mai lase după ce scap de birou şi mă duc spre Pirahna la un ceai (nu e voie alcool la dietă). Parcă mi-e dor de Regie...

A! Şi m-a întrebat ier medicul de familie (în cadrul chestionarului pentru sănătate publică) "consumaţi fructe şi legume?". Îmi venea să zic: "Da! Şi prea multe în ultima vreme!". Dumincă se gata şi cu dieta, pot să beau un şpriţ. La Bestfest.

Vă las că aberez! Şi e gata programul! Pirahna here I come!

Cămile :)

Am primit azi o chestie drăguţă, mai mult pentru băieţi, dar asta nu mă împiedică să mă joc şi eu cu ea. Se cheamă "how many camels is my girlfriend worth?" - completezi un chestionar şi ţi se dă un rezultat (nu ştiu cât de avizat) - pentru curioşi, chestionarul e aici.

Până să ajung să supun masculul din dotare acestui experiment, am răspuns eu cu părerile mele despre mine :) Şi mi-a ieşit că valorez aproximativ 18 cămile, 6 capre şi 6 oi. Yeeei!

Completare:

Cică masculul din dotare m-a evaluat la 33 cămile, 5 oi şi 5 capre! I'm impressed! Înseamnă că m-am subestimat?

Ziare 2

Dilema Veche:
Poşta Redacţiei
"Prestigiul marginalităţii"
"Trei exemple cu noi şi-ai noştri"
"Moldova, între Europa şi Rusia"
"Dosarul Brutus" (despre cartea Dosarul Brucan şi omul Brucan)
"Educaţia contează" (despre ce îi diferenţiază pe candidaţii la preşedenţia SUA)
"Reîntâlnire cu Rousseau"
"Educaţie cu castane" (pedepse corporale în învăţământ, pre '89)
"Apel către edili" (pt mai multe flori şi relaxare)
"Călăreţul de bronz" (e o statuie)
"Târnăcopul cu cerneală"
Tema numărului - "Lux şi high-life" - 5 pagini
2 pagini de carte, artă, muzică, film.
o pagina cu religie
"Îngrijorări tardive despre moartea cărţilor"
"Declinul epocii Lazarov"
"Poeţi români la New York"

Ziare...

Ring:
"Cioacă se va duce în pământ cu secretul Elodiei"
"Misterul mormintelor Ceauşeştilor, la un pas de dezlegare"
"Puştii sinistraţi din China au fost invitaţi pe litoralul românesc" (ştire mică, pe un colţ de pagină)
O serie de ştiri cu aruncat în gol, spânzurat, etc.
"Optimism. Candidaţii care au pierdut primăria generală şi-au lins rănile"
"Bunicuţa de la cârma metroului" (despre singura femeie mecanic de metrou din Bucureşti)
"Cum te relaxezi în vacanţă pe banii băncilor" (despre credite... nu se ştie ce faci dupa vacantă)
"Loredana, Gheorghe Zamfir şi Brenciu pregătesc un show piromuzical"
"Verighetele lui Dinu Maxer vor fi aduse de un scafandru"
"Şi-a pus sarcina în pericol. Anei Maria Prodan i s-a făcut rău în avion" (articolul nu zice nimic de vreun pericol, doar de cât a plătit sărăcuţa pe telefoane spre ţară şi pe bagaje în plus la avion)
"Smiley îşi sărută iubita în plină stradă" (şi eu îmi sărut iubitul... nu mă pozează nimeni!?)
"Bănică jr îi face concurenţă Andreei" (articolul e de fapt despre Gala Celebrităţilor Anului)
"Grevă la Holywood"
"A născut Angelina Jolie"
3 pagini de sport, mai ales fotbal, mai ales despre iubirile fotbaliştilor şi diverse transferuri
o pagină cu "Agenda" zilei. Spectacole and stuff.
"Nu avem cum să închidem Protanul, pentru că noi l-am deschis" (Autoritatea de Sănătate Publică despre fabrica poluantă ce se vrea închisă)
Banc, Sudoku, Calendar, Horoscop, o fată în costum de baie, o poză cu sport extrem
"Se caută fotomodel cu handicap"

În sfârşit!

De când am aflat că Blogger a implementat adăugarea de comentarii la finalul articolului abia aşteptam să-mi activez noua funcţionalitate şi să scap de Intense Debate. Nu că ar fi aşa o idee rea Intense Debate, sau atât de greu de folosit, dar am observat că majoritatea (incusiv eu) oscilează între a-şi face un cont la ei şi a posta comentarii de pe contul respectiv şi a posta în stilul Nume / Email / Pagină web - şi asta duce la inconsistenţă... Plus că într-adevăr durează mai mult să încarci o pagină de blog după ce instalezi Intense Debate direct în template, ca mine.

Acestea fiind zise, m-am aşezat la calculator cu intenţia precisă de a dezinstala Intense Debate şi a folosi ceea ce-mi oferă Blogger. Acum trei zile! Ce-am făcut între timp? Păi, m-am chinuit! Cum am fost destul de inteligentă încât să nu-mi păstrez template-ul dinainte de Intense Debate, nu puteam să fac o simplă copiere peste. Deci m-am dus la site-ul Intense Debate care se laudă ca poate dezinstala ce a instalat in the first place. Îi dai un template şi îşi scoate el porcăriile de-acolo. Problemă! Când încerc să-l salvez pe Blogger îmi zice că nu poate pentru că "the XML is not well formed".

Fuck! Mai încerc o dată... La fel. Caut un checker XML pe net. Îmi arată o eroare în codul de Tag Cloud. Şterg codul respectiv (btw, va trebui să-l reinstalez cât de curând). Eroare din nou... De data asta nu mai identific exact sursa problemei. Draci, nervi, închid calculatorul. A doua zi nici n-am avut curaj să mai încerc ceva... Iar azi... ei bine, azi... am mutat widget templates pe default, am revenit la template clasic - fără widgets, fără niciun fel de customizare - şi dup-aia am trecut înapoi la template "modern". Undeva pe drum, au dispărut şi problemele de XML şi codul de Intense Debate.

Concluzia? Nu ştiu dacă de vină pt XML prost a fost Blogger sau Intense Debate, dar nu-mi pasă. Mă bucur că s-a rezolvat! Deja mă gândeam să încep alt blog ca să scap de probleme...